Medisch team

Dr. Leslie Mesen is de CEO en oprichter van de behandelkliniek in San José, Costa Rica. Deze door de overheid gereguleerde behandelkliniek is gevestigd in en verbonden aan het grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuis van Midden-Amerika: het CIMA Hospital in San José. Hier beschikken Dr. Mesen en zijn team over alle medische disciplines die nodig zijn voor een goede uitvoering van een stamcelbehandeling.

Samenstelling van het team
Dr. Leslie Mesen voert samen met een medisch team van ervaren specialisten de stamcelbehandelingen uit. Het directe team bestaat uit een gespecialiseerde arts, een anesthesist, een consultant-moleculaire bioloog en een sterilisatieverpleegkundige. Samen zijn zij gespecialiseerd in de behandeling van lichamelijke ziekten met behulp van autologe en allogene mesenchymale stamcellen (MSC’s). Voor iedere specifieke aandoening werken Dr. Mesen en zijn team daarnaast intensief samen met ervaren specialisten van andere afdelingen binnen het CIMA Hospital.

JCI-accreditatie
Het CIMA Hospital is geaccrediteerd door de Joint Commission International (JCI). Deze van oorsprong Amerikaanse organisatie zonder winstoogmerk legt zich toe op het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van patiëntenzorg over de hele wereld. Om in aanmerking te komen voor een JCI-accreditatie, moeten ziekenhuizen voldoen aan diverse kwaliteits- en patiëntveiligheidsaspecten. Een JCI-accreditatie wordt beschouwd als de gouden standaard in de wereldwijde gezondheidszorg. De medische zorg die het Stamcelinstituut verleent is daarmee van zeer hoge kwaliteit. Het is vergelijkbaar met de zorg in Nederlandse ziekenhuizen die ook JCI-geaccrediteerd zijn.

Uitstekende patiëntenzorg
Met zijn passie voor het helpen van patiënten heeft Dr. Mesen het Stamcelinstituut opgebouwd op een fundament van onderzoek, wetenschappelijke innovatie en geïndividualiseerde patiëntenzorg. Zijn focus is het verbeteren van de kwaliteit van leven van elke patiënt die hij behandelt. Daarbij ontvangt elke patiënt het hoogste niveau zorg en uitstekende patiëntenzorg, om het beste uit iedere behandeling te halen. Onder leiding van Dr. Mesen en in samenwerking met zijn medisch team zijn er inmiddels duizenden stamcelbehandelingen uitgevoerd bij patiënten met uiteenlopende diagnoses en medische klachten.

Medisch team

Dr. Leslie Mesen

Dr. Leslie Mesen

Medisch directeur

Dr. Pamela Vargas

Dr. Pamela Vargas

Arts

Dr. Carlos Zúñiga

Dr. Carlos Zúñiga

Anesthesist

Dr. Natalia Jiménez

Dr. Natalia Jiménez

Consultant-moleculaire bioloog

Ronald Alvarado

Ronald Alvarado

Sterilisatieverpleegkundige