Stamceltherapie voor Parkinson

Stamceltherapie laat voor Parkinson veelbelovende resultaten zien. Hoewel er geen volledige remedie tegen de progressieve hersenaandoening bestaat, blijkt een behandeling met stamcellen symptomen en klachten te verminderen. Doordat de lichaamsfuncties verbeteren, verbetert ook de kwaliteit van leven van de patiënt. In Nederland is het niet mogelijk om stamceltherapie in te zetten bij de behandeling van Parkinson. Het Stamcelinstituut voert haar behandelingen daarom uit in de meest gespecialiseerde klinieken van Costa Rica en Mexico. Hier heeft u toegang tot geavanceerde technieken en hoog gekwalificeerd medisch personeel. Hierdoor kan een patiënt met Parkinson stamceltherapie op een veilige en betrouwbare manier ondergaan.

Hoe werkt stamceltherapie bij Parkinson?

Bij een patiënt met Parkinson sterft er een kleine groep cellen af in de hersenen door beschadiging. Vooral de dopamine-neuronen worden door de ziekte getroffen wat resulteert in een verminderd functioneren. Dopamine is een boodschapper tussen de hersenen en ons lichaam, het speelt een rol in onze beweging, wat we eten en hoe we leren. Symptomen van Parkinson beginnen op te spelen als 70% van deze dopamine producerende cellen is afgestorven. Symptomen van Parkinson zijn trillen, stijfheid, slechtere mobiliteit, vermoeidheid, schuifelend lopen, uitvallen van een arm of been, evenwicht en coördinatie problemen en moeite met praten en schrijven.

Beoogde resultaten stamceltherapie

Wanneer er stamcellen naar de getroffen zones wordt getransporteerd kunnen ze ter plekke in dopamine-producerende neuronen veranderen. De beschadigde en/of afgestorven neuronen worden zo vervangen, waardoor de algehele functie van de hersencellen verbeterd. Ze introduceren vervolgens dopamine opnieuw in het systeem van de patiënt waardoor de ziektesymptomen van Parkinson op een natuurlijk wijze verminderen.

Binnen het Stamcelinstituut behandelen wij nog meer verschillende ziektes en specifieke aandoeningen, waaronder:

Verslaving

hersenziekte

Autisme

neurologische aandoening

Dwarslaesie

ruggenmerg letsel

Diabetes

type – 1

ALS

neurologisch aandoening

Lupus

auto-immuunziekte  

Artrose

orthopedische aandoening

Diabetes

type – 2

Alzheimer

neurologische aandoening

Multiple Sclerose

auto-immuunziekte

Degeneratieve

schijfziekte  

COPD

longziekte  

Parkinson

neurologische aandoening 

Reumatoïde artritis

auto-immuunziekte 

Schouderblessure

orthopedische aandoening

Hart en vaatziekte

specifieke aandoening

Meer informatie over stamceltherapie
Helaas kunnen wij niet voor iedere individuele ziekte een omschrijving op de website plaatsen. Het kan voorkomen dat u, ondanks het ontbreken van een omschrijving op de website, toch met uw klachten in aanmerking komt voor een stamceltransplantatie. Neem daarom gerust contact met ons op via 085 130 1929 of info@stamcelinstituut.nl om te informeren naar de mogelijkheden. Onze specialisten staan u graag te woorden en beantwoorden al uw vragen.