Stamceltherapie in Midden-Amerika

Momenteel is stamceltherapie in Nederland nog niet mogelijk. Daarom wordt u behandeld in de meest gespecialiseerde klinieken van Midden-Amerika. Binnen deze klinieken wordt gebruik gemaakt van state-of-the-art apparatuur en de meest geavanceerde gezondheidszorgtechnologie. De hooggekwalificeerde medische professionals zorgen ervoor dat elke patiënt uitstekende zorg en service krijgt. Een stamceltransplantatie via het Stamcelinstituut is dan ook altijd veilig en betrouwbaar.

Aankomst en verblijf in Costa Rica of Mexico
Bij aankomst op het internationale vliegveld van San José of Guadalajara vangt onze chauffeur u op. De chauffeur brengt u naar uw vijfsterren hotelaccommodatie, op korte afstand van de kliniek waar u de stamcelbehandeling ondergaat. Deze hotels zijn volledig patiëntvriendelijk ingericht en voorzien van alle faciliteiten. Indien gewenst bereiden de koks uw maaltijden volgens het opgegeven dieet, begeleidt het personeel u dagelijks naar de kliniek en is er een 24-uurs service om u van alle gemakken te voorzien. Patiënten die liever gebruikmaken van een andere hotelaccommodatie, kunnen dit aangeven bij de betrokken casemanager. Het Stamcelinstituut zorgt ook in dat geval voor vervoer van en naar de kliniek. Daarnaast bespreken we uw specifieke wensen met de betrokken hotelmanager.

De stamcelbehandeling
Omdat het behandelingsprotocol voor elke patiënt anders is, informeren wij u voordat u afreist naar Midden-Amerika volledig over de duur en inhoud van uw behandeling. Zo weet u exact op welke dagen de behandelactiviteiten plaatsvinden. Verder bestaat het behandelingsprotocol uit vaste onderdelen, die voor iedere patiënt gelden.

Bloedonderzoek
Voordat u afreist naar Mexico of Costa Rica wordt u verzocht een algeheel CBC bloedonderzoek uit te laten voeren. U kunt hiervoor terecht bij uw huisarts. Wij verzoeken u om de onderzoeksresultaten op de eerste dag mee te nemen naar de kliniek. Hierdoor krijgen onze specialisten inzicht in het functioneren van de stamcellen die zich in uw lichaam bevinden. De onderzoeksresultaten worden tijdelijk bewaard. Na uitvoering van de stamceltransplantatie vergelijken wij uw bloedwaardes aan de hand van het bloedonderzoek. Hierdoor zien wij of de ingebrachte stamcellen goed functioneren en of ze effectief te werk gaan.

Verdoving
Iedere patiënt krijgt voor de stamcelbehandeling verdoving toegediend. Afhankelijk van uw diagnose kan dit een plaatselijke verdoving zijn of een algehele narcose. De betrokken anesthesist dient het verdovingsmiddel op een veilige en prettige manier toe, zodat u kunt ontspannen.

Ondersteunende therapieën
Het is de bedoeling dat stamcellen na een stamceltransplantatie direct lokaliseren en zich hechten aan het beschadigde gebied. Daarom wordt uw behandeling gecombineerd met een aantal ondersteunende therapieën die bijdragen aan herstel. Afhankelijk van uw problematiek worden de volgende therapieën toegepast:

  • Antioxidanttherapie

Tijdens antioxidanttherapie krijgt u door middel van een intraveneuze injectie een grote dosis vitamine C en glutathion toegediend. Glutathion is de krachtigste antioxidant die het lichaam produceert. De opname van glutathion door het lichaam helpt de potentiëring van de cellen te verhogen. Het verbetert uw immuunsysteem, stimuleert celdifferentiatie, versterkt de algehele prestaties van stamcellen, helpt de cellulaire gezondheid van uw stamcellen behouden en het helpt ontstekingen verminderen.

  • Ozontherapie

Met ozontherapie verhogen we de zuurstofconcentratie in uw bloed. Hiervoor nemen wij drie injectieflacons af. Dit afgenomen bloed voorzien we van extra zuurstof, waarna we het direct weer terug in het lichaam inbrengen door middel van een intraveneuze injectie. Ozontherapie wordt wereldwijd toegepast bij de behandeling van verschillende ziektes. Het stimuleert het immuunsysteem om de genezing te versnellen, het verbetert de bloedsomloop en het vermindert ontstekingen. Hierdoor treden er na de stamceltransplantatie minder pijnklachten op.

  • PRP-therapie (bloedplaatjesrijke plasmatherapie)

Bloedplaatjes geven bepaalde stoffen vrij, beter bekend als groeifactoren. Groeifactoren bevatten een zeer hoge concentratie groeihormonen en cytokines. Deze stoffen spelen een belangrijke rol bij de heling van letsel. Ze brengen ter hoogte van het letsel verschillende processen op gang die het herstel bespoedigen. Voor PRP-therapie nemen we een kleine hoeveelheid bloed af die we vervolgens centrifugeren. Tijdens het centrifugeren scheiden we de verschillende bloedcomponenten door het verschil in soortelijk gewicht. Zo kunnen we bloedplaatjes selectief uit het eigen bloed isoleren. Door de bloedplaatjes te concentreren neemt het aantal groeifactoren tot achtmaal toe. Hierdoor wordt de kans op het helen van beschadigd weefsel groter. Het combineren van stamceltherapie met PRP-therapie helpt ontstekingen en pijn verminderen en stamcelregeneratie en het genezingsproces versnellen.

  • Implantaat van gelyofiliseerd placenta

In sommige gevallen wordt er tijdens de behandeling een implantaat van gelyofiliseerd placenta in de vetlaag van de buik aangebracht (naast de navel). Gelyofiliseerd placenta bevat vitamines, mineralen, hormonen, aminozuren en andere belangrijke voedingstoffen om de stamcellen optimaal te laten functioneren. Het implantaat functioneert drie maanden, waarna het volledig oplost in het lichaam. Placenta weefsel wordt verkregen uit donaties en ondergaat een strikt laboratoriumproces dat “lyofilisatie” wordt genoemd. Tijdens het proces wordt het weefsel zeer snel ingevroren en tot een fijn poeder verwerkt zonder micro-organismes of toxines.

  • Intranasale toediening van Exosomen

Exosomen zijn extracellulaire blaasjes die worden uitgescheiden door stamcellen en worden beschouwd als een vorm van communicatie tussen cellen en transmissie van moleculen. Exosomen helpen de stamcellen de bloed-hersenbarrière te passeren, zodat zij op een correcte wijze af reizen naar het centraal zenuwstelsel.

  • Inmunofan

Inmunofan bevat overdrachtsfactoren die cellen nodig hebben om hun proliferatie en differentiatie te vergroten en draagt bij om verschillende factoren in het lichaam te versterken. Inmunofan verhoogt het aantal immuuncellen in het lichaam en beschermt het lichaam tegen vreemde micro-organismen. Hierdoor kunnen de stamcellen plaatselijk weefselschade optimaal herstellen en de omgeving verbeteren.

Rust- en ontspanningsdagen
Afhankelijk van uw fysieke gesteldheid, combineren we de behandeldagen met rustdagen. Tijdens deze dagen is het belangrijk dat u ontspant en u zonder stress van de dag geniet. Door het aangename klimaat en de prachtige natuur in Midden-Amerika hebben zowel Costa Rica als Mexico volop ontspanningsmogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld heerlijk vertoeven aan het zwembad of genieten van een excursie in één van de vele prachtige en unieke natuurgebieden in beide landen. Uw casemanager bespreekt de mogelijkheden graag met u en boekt als u dat wenst een excursie voor u.

Extra informatie over stamceltherapie in Costa Rica of Mexico
Heeft u vragen over de stamcelbehandeling in onze klinieken in Costa Rica of Mexico, over de behandelprocedure of over het herstel na de behandeling? Wanneer u contact opneemt met het secretariaat via 085 130 1929, staan onze specialisten u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. Schriftelijk contact opnemen kan ook, door te mailen naar info@stamcelinstituut.nl.