Stamceltherapie bij veroudering (anti-aging stamceltherapie)

Naarmate we ouder worden, beginnen het gezicht en het lichaam symptomen van veroudering te vertonen. Dit is een natuurlijk, complex en onvermijdelijk proces. Toch willen veel mensen er, in de glamoureuze wereld van vandaag, jong uit blijven zien. Daarom zijn er veel methoden beschikbaar tegen veroudering, zoals anti-aging crèmes en gezichtsvullers. Het nadeel van deze behandelingen is dat geen van de methoden de onderliggende oorzaak van veroudering aanpakt. Hierdoor is het resultaat maximaal zes tot twaalf maanden zichtbaar en moet men telkens weer opnieuw behandeld worden om hetzelfde resultaat te bereiken.

Stamceltherapie is een vooruitstrevende en eigentijdse aanpak die het verouderingsproces helpt vertragen of zelfs omkeren. De anti-verouderingsbehandeling laat indrukwekkende resultaten zien bij alle leeftijdsgroepen, ongeacht geslacht en culturele etniciteit. Een stamcelbehandeling via het Stamcelinstituut is veilig en betrouwbaar. Wij werken uitsluitend met hooggekwalificeerde medische professionals, aan de hand van de meest geavanceerde gezondheidstechnologieën.

Wat is veroudering?
Gedurende een mensenleven treedt er veroudering op. Veroudering is een combinatie van lichamelijke, geestelijke en sociale verandering. De tekenen van veroudering beginnen over het algemeen te verschijnen rond de leeftijd van 40 jaar, maar ze kunnen ook eerder optreden. Bijvoorbeeld door het overmatig roken van sigaretten, overmatig drugs of alcoholgebruik, ongezonde voeding en leefstijl, teveel zonlicht of langdurige blootstelling aan een giftige omgeving. Daarnaast spelen stress en onvoldoende rust en slaap een grote rol bij het verouderingsproces. De tekenen van veroudering verschijnen vaak samen met gezondheidsproblemen, zoals slechthorendheid en verminderd gezichtsvermogen, verlies van spierkracht en botmassa, verminderde immuniteit en cognitie en een inefficiënt metabolisme.

Naarmate we ouder worden neemt het zelfvernieuwende vermogen van het lichaam af om beschadigd weefsel op eigen kracht te repareren. Dit komt omdat onze lichaamseigen stamcellen verouderd zijn en geleidelijk uitgeput raken. Deze stamcellen maken geen nieuwe, gezonde cellen meer aan en vermenigvuldigen niet meer. Hierdoor kunnen mensen te maken krijgen met uiterlijke veranderingen en chronische lichamelijke klachten. De meest voorkomende klachten zijn: haaruitval of haarverlies, rimpels op de huid, verlies van huidstructuur, geheugenverlies, slechte concentratie, vermindering van energie, verergering van slaperigheid of vermoeidheid, ouderdomsvlekken, chronische pijn, slaapcomplicaties, versterkte hart- en longproblemen, verminderde zin in seks, mobiliteitsproblemen, stemmingswisselingen en algemene degeneratieve ziekten van geest en lichaam.

Waarom stamceltherapie bij veroudering?
In tegenstelling tot anti-aging crèmes en plastische chirurgie hebben talloze onderzoeken aangetoond dat stamcellen de belangrijkste speler zijn in het tegengaan en omkeren van het verouderingsproces. Mesenchymale stamcellen (MSC’s) hebben een uniek regenererend en anti-verouderingseffect. Ze vervangen, herstellen en verjongen op cellulair niveau en zorgen dat beschadigd weefsel in het gezicht, het lichaam en de organen herstelt. Daarnaast bevorderen de MSC’s weefselherstel, moduleren ze het immuunsysteem, hebben ze een ontstekingsremmend effect en zorgen ze dat oude, beschadigde cellen afsterven. Hierdoor verminderen of verdwijnen de symptomen die horen bij het verouderingsproces en wordt anti-aging op natuurlijke wijze ingezet. Een grote groep patiënten ziet er na de behandeling gezonder uit en voelen zich een stuk jonger.

De behandeling
Voor een effectieve behandeling van veroudering, gebruiken de medisch specialisten mesenchymale stamcellen (MSC’s) verkregen uit navelstreng- of endometriumweefsel. Een deel van de stamcellen wordt intraveneus toegediend en een ander deel wordt rechtstreeks in de huid geïnjecteerd.

Waarom gebruiken we juist deze cellen?

 • Navelstreng- en endometriumweefsel bevat tot tien keer meer stamcellen dan beenmerg of eigen vetweefsel.
 • Stamcellen uit navelstreng- of endometriumweefsel kunnen in de loop van dagen meerdere keren worden toegediend.
 • Het verkrijgen van deze stamcellen vereist geen chirurgische ingreep, zoals dit wel noodzakelijk is voor het verkrijgen van stamcellen uit eigen vetweefsel of beenmerg. De therapie is daardoor minder ingrijpend en het vermijdt pijn- en herstelklachten verbonden aan een chirurgische ingreep.
 • Stamcellen uit navelstreng- en endometriumweefsel hebben immunosuppressoren en immunomodulerende eigenschappen. Dit maakt het gebruik ervan bij iedereen mogelijk zonder afwijzing. Hierdoor is donor-matching niet nodig.
 • Deze stamcellen hebben een groter proliferatievermogen dan volwassen autologe stamcellen. Ze regenereren in een sneller tempo dan lichaamseigen stamcellen. Bovendien zijn stamcellen uit navelstreng- en endometriumweefsel jong en zeer adaptief.
 • Deze stamcellen zijn niet beïnvloed door het verouderingsproces of aangetast door milieutoxines.

Het verouderingsproces verschilt per individu en vraagt om een individuele aanpak. We maken uw behandeling daarom geheel op maat. Afhankelijk van de medische geschiedenis van de patiënt en de ernst van de symptomen, bepalen we de meest effectieve behandeling. Om het gewenste effect te behalen, ontvangt u minimaal 110 miljoen nieuwe stamcellen.

De behandelresultaten
Stamceltherapie levert een wezenlijke bijdrage aan de vermindering en afremming van het verouderingsproces. Bij een grote groep patiënten verminderen of verdwijnen de verouderingssymptomen na de behandeling. Patiënten krijgen een jonger uiterlijk, een meer egale huidskleur, verkorte ouderdomsvlekken en minder fijne lijntjes en kreukels in het gezicht, de nek en handen. Ook merken patiënten de volgende verbeteringen op:

 • verminderde vermoeidheid
 • verbeterde energie, verbeterd uithoudingsvermogen en verbeterde vitaliteit;
 • verminderde (chronische) pijn en stijfheid in gewrichten;
 • een boost in libido en seksuele activiteit;
 • vaginale verjonging bij vrouwen;
 • verbeterde erectie bij mannen;
 • een verbeterd metabolisme en gezond gewichtsbehoud;
 • meer spierkracht en verminderde slapheid;
 • motivatie om fysiek actief te zijn, te sporten en te werken;
 • verbeterde stemming, een gelukkig en gezond gevoel.
Meer informatie over stamceltherapie bij veroudering
Bent u geïnteresseerd in anti-aging en op zoek naar een anti-verouderingsbehandeling die het verouderingsproces vertraagt of zelfs omkeert? En zoekt u een alternatief voor plastische chirurgie of gezichtsvullers? Dan is een stamcelbehandeling mogelijk waardevol voor u. Het Stamcelinstituut vertelt u graag alles over stamceltherapie bij veroudering. Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons secretariaat op via 085 130 1929 of stuur een e-mail naar info@stamcelinstituut.nl