Stamceltherapie bij degeneratieve ziekten

Stamceltherapie is een veelbelovende behandeling binnen de regeneratieve geneeskunde. Het wordt al jaren succesvol toegepast bij de genezing van patiënten met verschillende soorten kanker en bloedziekten. Inmiddels is het duidelijk dat stamceltherapie ook bijdraagt aan de genezing van allerlei degeneratieve ziekten. Stamceltherapie speelt daarom een steeds grotere rol in de medische wereld. Een grote groep patiënten behaalt na een stamceltransplantatie positieve resultaten én ervaart een betere kwaliteit van leven.

De reguliere behandeling van degeneratieve ziekten is gericht op het verminderen van ziektesymptomen omdat er nog geen behandeling of medicijn is dat de onderliggende oorzaak van de ziekte voorkomt of geneest. Hierdoor blijft een patiënt levenslang afhankelijk van (medicamenteuze) behandelingen en ervaart een patiënt pijn en ongemak tijdens de uitvoering van dagelijkse activiteiten. Een stamcelbehandeling kan dan wél een uitkomst bieden.

Wetgeving in Nederland
Met de huidige wetgeving is het niet mogelijk een stamceltransplantatie in Nederland te ondergaan. Er moet eerst meer wetenschappelijk onderzoek gedaan worden naar de langetermijneffecten van een stamcelbehandeling voordat we stamceltherapie standaard als medische behandeling mogen toepassen. Voor veel patiënten is dit erg frustrerend. Hun ziektesymptomen en klachten verergeren naarmate de tijd verstrijkt, en de kwaliteit van leven gaat vaak hard achteruit. Zij hebben geen tijd om te wachten op de goedkeuring van de Nederlandse overheid. Hun laatste redmiddel is een stamceltransplantatie.

Het Stamcelinstituut tegenover commerciële klinieken
Vanwege de beperkte mogelijkheden in Nederland, zijn patiënten dus genoodzaakt op onderzoek uit te gaan in andere landen. De ervaring leert dat het daarbij heel complex is een juiste kliniek te vinden. Binnen het wereldwijde aanbod bestaat een enorme diversiteit aan stamcelbehandelingen en worden er verschillende type stamcellen gebruikt voor de behandeling van bepaalde ziekten.

Commerciële klinieken maken hier handig gebruik van. Zij komen gemakkelijk aan een overheidsvergunning, waarmee ze in 99% van de gevallen gemachtigd zijn om een behandeling uit te voeren met lichaamseigen stamcellen van de patiënt. Ze beweren verschillende degeneratieve ziekten met stamcellen uit vet of beenmerg te kunnen genezen, terwijl dit slechts voor een beperkt aantal aandoeningen mogelijk is met dit specifieke type stamcellen. Commerciële klinieken verdienen zo enorme bedragen, terwijl de patiënt maar in mindere mate herstelt. De patiënt blijft rondlopen met klachten, en stamceltherapie krijgt een negatief imago.

De zorgvuldig geselecteerde partnerklinieken van het Stamcelinstituut zijn door de Costa Ricaanse en Mexicaanse overheid gereguleerde instellingen die aan alle kwaliteitseisen, strikte overheidsvoorschriften en hoge kwaliteitscontroles voldoen. Hierdoor zijn zij gemachtigd om óók stamceltransplantaties uit te voeren met stamcellen uit navelstreng-  of endometriumweefsel. Per individu bepalen de specialisten welke stamcellen effectief bijdragen aan herstel om het maximale rendement uit de behandeling te halen. Veiligheid en betrouwbaarheid staat bij de behandelingen voorop. Kiest u voor het Stamcelinstituut, dan weet u zeker dat u de beste service en zorg kunt verwachten. Door middel van een stamcelbehandeling kunnen de betrokken specialisten in veel gevallen beschadigd weefsel herstellen en zo de ziektesymptomen drastisch verminderen.

Meer informatie over stamceltherapie bij degeneratieve ziekten
Wilt u meer informatie ontvangen over stamceltherapie bij degeneratieve ziekten? Bent u bijvoorbeeld benieuwd of een stamceltransplantatie een oplossing kan bieden in uw specifieke situatie? Bij het Stamcelinstituut voorzien we u graag van alle benodigde informatie én van een antwoord op al uw vragen. Neem direct contact op met het secretariaat via 085 130 1929 of stuur een e-mail naar info@stamcelinstituut.nl