Na de procedure

Na de stamcelbehandeling gaan de stamcellen onmiddellijk op zoek naar het gebied of de gebieden in het lichaam die gerepareerd moeten worden. Het doel is om de stamcellen te laten lokaliseren, zodat zij zich hechten aan het gebied van de schade. Daarnaast is het belangrijk de stamcellen te beschermen terwijl ze zich definiëren en de omgeving te verbeteren, zodat ze op hun optimale niveau kunnen werken. Daarom mag u na een stamceltransplantatie geen niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen, zoals aspirine of naproxennatrium, gebruiken. De meeste patiënten ervaren na de medische ingreep gelukkig geen pijnklachten. Een aantal patiënten ervaart wel pijnklachten en bij een kleine groep verergert deze klachten gedurende een tot twee weken. Voor de pijn kunnen deze patiënten paracetamol gebruiken.

Het Stamcelinstituut raadt u aan gedurende tot een week na de behandeling voldoende te rusten en ontspannen en lichamelijke beweging te vermijden. Afhankelijk van de aandoening die we behandelen, kunt u na de eerste week beginnen met bescheiden lichaamsbeweging.

Extra informatie over de procedure na het behandeltraject
Heeft u vragen over stamceltherapie? Wilt u extra informatie over het Stamcelinstituut ontvangen? Of kunnen wij u ergens anders mee helpen? Neem dan contact op met het secretariaat via 085 130 1929 of stuur een e-mail naar info@stamcelinstituut.nl. Onze specialisten staan u graag te woord.