Kliniek Mexico

De partnerkliniek van het Stamcelinstituut is gevestigd in Guadalajara, de hoofdstad van de Mexicaanse staat Jalisco. Deze regio wordt beschouwd als de veiligste regio van Mexico. Guadalajara is de economische motor van het westen van Mexico en noemt zichzelf wel de Silicon Valley van het land. Ieder jaar vliegen duizenden toeristen naar Guadalajara om de schoonheid van de regio te verkennen.

Uitzonderlijke gezondheidszorg
Waarom is de kliniek gevestigd in Mexico? Het team van specialisten in Mexico heeft meer dan achttien jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van celtherapie voor medische behandelingen in de regeneratieve geneeskunde. Wordt u behandeld in Mexico, dan weet u dus zeker dat u te maken heeft met hooggekwalificeerde specialisten die werken met behulp van de meest geavanceerde technologieën in het vakgebied. Dit alles zorgt ervoor dat er jaarlijks duizenden medische toeristen uit de hele wereld naar Mexico reizen voor een medische behandeling. 

Behandelkliniek Mexico
Dr. Medina is de CEO en oprichter van de behandelkliniek in Guadalajara, Mexico. Samen met een team van gerenommeerde artsen beschikt Dr. Medina over een gereguleerde stamcelbank en een celbiotechnologiecentrum. In het celbiotechnologiecentrum wordt dagelijks gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe uitgebreide therapeutische opties, die de levenskwaliteit van patiënten door stamceltherapie verbeteren. Dankzij het constante werk en onderzoek van Dr. Medina heeft hij uitzonderlijke prestaties geleverd op het gebied van regeneratieve geneeskunde. Hij kreeg hiervoor een internationale erkenning en is vier keer beloond met een eredoctoraat. Hierdoor komen medisch toeristen uit de hele wereld naar Guadalajara voor een stamcelbehandeling.

Samenstelling van het team
Dr. José Medina Flores voert samen met een medisch team van ervaren specialisten de stamcelbehandelingen uit. Het directe team bestaat uit gespecialiseerde artsen met een specialisatie in neurochirurgie, orthopedie, traumatologie, gynaecologie en anesthesiologie. Samen zijn zij gespecialiseerd in de behandeling van lichamelijke ziekten met behulp van autologe en allogene mesenchymale stamcellen (MSC’s).

Uitstekende patiëntenzorg
De medisch specialisten in Mexico hechten groot belang aan goede, geïndividualiseerde patiëntenzorg. Om dat te bereiken, werken zij in de kliniek volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken en met de nieuwste wetenschappelijke innovaties. Hierbij worden zij ondersteund door 1.000 artsen in binnen- en buitenland. Samen werken zij aan de ontwikkeling van nieuwe uitgebreide therapeutische opties, die de levenskwaliteit van patiënten middels stamceltherapie verbeteren. Onder leiding van Dr. José Medina Flores en in samenwerking met zijn medisch team zijn er inmiddels duizenden stamcelbehandelingen uitgevoerd bij patiënten met uiteenlopende diagnoses en medische klachten.

Dr. José Medina Flores

Dr. José Medina Flores

CEO en oprichter

Dr. Sergio Armando Medina Orozco

Dr. Sergio Armando Medina Orozco

Arts

Dra Suye Suenaga

Dra Suye Suenaga

Medisch directeur

Dra. Wendy Belén Castro Hernández

Dra. Wendy Belén Castro Hernández

Arts

Dr. José Farah

Dr. José Farah

Arts

Dr. César Antonio Fonseca Michel

Dr. César Antonio Fonseca Michel

Arts

Bereikbaarheid 
Gelukkig is de stamcelkliniek uitstekend bereikbaar. Eenmaal aangekomen in Mexico hoeft u niet ver meer te reizen voor u bij de gespecialiseerde kliniek aankomt. Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u in elf tot twaalf uur naar het internationale vliegveld van Guadalajara. Het ligt op minder dan 30 minuten rijden van de behandelkliniek.

Aankomst en verblijf in Mexico
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Guadalajara vangt onze chauffeur u op. De chauffeur brengt u naar uw vijfsterren hotelaccommodatie, tegenover de kliniek waar u de stamcelbehandeling ondergaat. Dit hotel is volledig patiëntvriendelijk ingericht en voorzien van alle faciliteiten. Indien gewenst bereiden de koks uw maaltijden volgens het opgegeven dieet, begeleidt het personeel u dagelijks naar de behandelkliniek en is er een 24-uurs service om u van alle gemakken te voorzien. Patiënten die liever gebruikmaken van een andere hotelaccommodatie, kunnen dit aangeven bij de betrokken casemanager. Het Stamcelinstituut zorgt ook in dat geval voor vervoer van en naar de kliniek. Daarnaast bespreken we uw specifieke wensen met de betrokken hotelmanager.

Stamceltherapie combineren met ontspanning
Het Stamcelinstituut raadt u aan na de behandeling één tot twee weken voldoende rust te houden, te ontspannen en lichamelijke beweging te vermijden. Zo hebben de stamcellen voldoende tijd om te lokaliseren, zich te hechten aan het gebied van de schade, zich te definiëren en de omgeving te verbeteren. Guadalajara is uitermate geschikt om tot rust te komen. Veel van onze patiënten combineren stamceltherapie daarom met een vakantie.

Guadalajara staat bekend als één van de beste foodspots van Mexico en het is de geboorteplaats van tequila en mariachimuziek. Het historische centrum, ook wel Centro Historico, is de plek waar de meeste mensen komen; zowel reizigers als locals. Iedereen lijkt in het mooiste deel van Guadalajara te willen ontspannen. U vindt hier prachtige parken en gebouwen en u wordt direct meegenomen in de fascinerende geschiedenis van Mexico. De belangrijkste hotspots van de stad zijn La Rotonda de Los Jalicienses Ilustres, het Teatro Degollado, en de Mercado Libertad, een overdekte markt waar u kunt genieten van authentieke lokale Mexicaanse gerechten. Ook kunt u in Guadalajara diverse geweldige muziekfestivals bijwonen.

Op iets meer dan een uur rijden van de stad vindt u Lago de Chapala. Het is een prachtig meer waar u prima kunt zwemmen, kajakken en wandelen en u diverse andere activiteiten kunt ondernemen.

Voor een goed advies en alle informatie kunt u terecht bij uw casemanager. Hij of zij bespreekt de mogelijkheden met u. Indien gewenst boekt de casemanager een vliegticket, een hotel naar keuze of een van de vele excursies.

Feiten over Guadalajara
Guadalajara, wat “Rivier die stroomt tussen rotsen” betekent, is de een na oudste koloniale stad van Mexico. De stad ligt 1590 meter boven zeeniveau en heeft bijna anderhalf miljoen inwoners. Guadalajara staat bekend als een conservatief bolwerk. 95% van de bevolking is katholiek, nog meer dan het gemiddelde in Mexico. Guadalajara heeft twee soorten klimaten, namelijk het moessonklimaat en tropisch savanneklimaat. Net als in Nederland kent de regio vier jaargetijden. De temperatuur in Guadalajara is altijd tussen de 25-32 graden Celsius.

Extra informatie over stamceltherapie in Mexico
Heeft u vragen over de stamcelbehandeling in onze kliniek in Mexico, over de behandelprocedure of over het herstel na de behandeling? Wanneer u contact opneemt met het secretariaat via 085 130 1929, staan onze specialisten u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. Schriftelijk contact opnemen kan ook, door te mailen naar info@stamcelinstituut.nl.