Kliniek Costa Rica

De partnerkliniek van het Stamcelinstituut is gevestigd in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Dit land staat bekend als het veiligste en mooiste land in Midden-Amerika. Costa Rica behoort tot één van de meest biodiverse gebieden in de wereld. Het land kenmerkt zich door de vele regenwouden, stranden, vulkanen en mangrovemoerassen. Ieder jaar vliegen ongeveer twee miljoen toeristen naar Costa Rica om de schoonheid van het land te verkennen.

Uitstekende gezondheidszorg
Waarom is de kliniek gevestigd in Costa Rica? Costa Rica is niet alleen het veiligste en mooiste land van Amerika, ook behoort de uitstekende gezondheidszorg tot de gouden standaard in de medische wereld. Wordt u behandeld in Costa Rica, dan weet u dus zeker dat u te maken heeft met hooggekwalificeerde specialisten die werken met behulp van de meest geavanceerde technologieën in het vakgebied. Dit alles zorgt ervoor dat er jaarlijks duizenden medische toeristen uit de hele wereld naar Costa Rica reizen voor een medische behandeling.

Behandelkliniek Costa Rica
Dr. Leslie Mesen is de CEO en oprichter van de behandelkliniek in San José, Costa Rica. Deze door de overheid gereguleerde behandelkliniek is gevestigd in en verbonden aan het grootste en meest gespecialiseerde ziekenhuis van Midden-Amerika: het CIMA Hospital in San José. Hier beschikken Dr. Mesen en zijn team over alle medische disciplines die nodig zijn voor een goede uitvoering van een stamcelbehandeling.

Samenstelling van het team
Samen met een medisch team van ervaren specialisten voert Dr. Leslie Mesen de stamcelbehandelingen uit. Het directe team bestaat uit een gespecialiseerde arts, een anesthesist, een consultant-moleculaire bioloog en een sterilisatieverpleegkundige. Samen zijn zij gespecialiseerd in de behandeling van lichamelijke ziekten met behulp van autologe en allogene mesenchymale stamcellen (MSC’s). Voor iedere specifieke aandoening werken Dr. Mesen en zijn team daarnaast intensief samen met ervaren specialisten van andere afdelingen binnen het CIMA Hospital.

Uitstekende patiëntenzorg
Met zijn passie voor het helpen van patiënten heeft Dr. Mesen de stamcelkliniek opgebouwd op een fundament van onderzoek, wetenschappelijke innovatie en geïndividualiseerde patiëntenzorg. Zijn focus is het verbeteren van de kwaliteit van leven van elke patiënt die hij behandelt. Daarbij ontvangt elke patiënt het hoogste niveau zorg en uitstekende patiëntenzorg, om het beste uit iedere behandeling te halen. Onder leiding van Dr. Mesen en in samenwerking met zijn medisch team zijn er inmiddels duizenden stamcelbehandelingen uitgevoerd bij patiënten met uiteenlopende diagnoses en medische klachten.

 

Dr. Leslie Mesen

Dr. Leslie Mesen

Medisch directeur

Dr. Pamela Vargas

Dr. Pamela Vargas

Arts

Dr. Carlos Zúñiga

Dr. Carlos Zúñiga

Anesthesist

Dr. Natalia Jiménez

Dr. Natalia Jiménez

Consultant-moleculaire bioloog

Ronald Alvarado

Ronald Alvarado

Sterilisatieverpleegkundige

Bereikbaarheid 
Gelukkig is de stamcelkliniek uitstekend bereikbaar. Eenmaal aangekomen in Costa Rica hoeft u niet ver meer te reizen voor u bij de kliniek aankomt. Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u in tien tot elf uur rechtstreeks naar Juan Santamaria (SJO) in Alajuela. Dit is het grootste internationale vliegveld van Costa Rica. Het ligt op minder dan 30 minuten rijden van de behandelkliniek in de hoofdstad San José.

Aankomst en verblijf in Costa Rica
Bij aankomst op het internationale vliegveld van San José vangt onze chauffeur u op. De chauffeur brengt u naar uw vijfsterren hotelaccommodatie, op korte afstand van de behandelkliniek waar u de stamcelbehandeling ondergaat. Dit hotel is volledig patiëntvriendelijk ingericht en voorzien van alle faciliteiten. Indien gewenst bereiden de koks uw maaltijden volgens het opgegeven dieet, begeleidt het personeel u dagelijks naar de kliniek en is er een 24-uurs service om u van alle gemakken te voorzien. Patiënten die liever gebruikmaken van een andere hotelaccommodatie, kunnen dit aangeven bij de betrokken casemanager. Het Stamcelinstituut zorgt ook in dat geval voor vervoer van en naar de kliniek. Daarnaast bespreken we uw specifieke wensen met de betrokken hotelmanager.

Stamceltherapie combineren met ontspanning
Het Stamcelinstituut raadt u aan na de behandeling één tot twee weken voldoende rust te houden, te ontspannen en lichamelijke beweging te vermijden. Zo hebben de stamcellen voldoende tijd om te lokaliseren, zich te hechten aan het gebied van de schade, zich te definiëren en de omgeving te verbeteren. Costa Rica is uitermate geschikt om tot rust te komen. Veel van onze patiënten combineren stamceltherapie daarom met een vakantie.
Costa Rica heeft meer dan 161 beschermde parken. Het is dan ook de plek bij uitstek voor natuurliefhebbers en mensen die van ontspanning en outdooractiviteiten houden. De meest bezochte nationale parken in Costa Rica zijn onder andere de vulkaan Poas, het nationale park Manuel Antonio, het nationale park Tortuguero, Cahuita en Arenal.

Verder kunt u in Costa Rica uitstekend surfen, wandelen, fietsen, vissen, raften op de rivier, vogels en dieren kijken, snorkelen, duiken, zeilen bij zonsondergang, paardrijden, afdalen in gigantische grotten en ziplinen door de jungle. Als u uitsluitend wilt ontspannen, heeft het land ook een aantal geweldige spa’s in hotels die omringd zijn door de schoonheid van het regenwoud. Hier kunt u volledig tot rust komen in de warmwaterbronnen.

Voor een goed advies en alle informatie kunt u terecht bij uw casemanager. Hij of zij bespreekt de mogelijkheden met u. Indien gewenst boekt de casemanager een vliegticket, een hotel naar keuze en een van de vele excursies.

Feiten over Costa Rica
Costa Rica, wat ‘rijke kust’ betekent, ligt in Midden-Amerika, is begrensd door het land Nicaragua in het noorden, het land Panama in het zuiden, de Caribische Zee in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. Door de ligging bestaat Costa Rica uit tropische klimaten. Het oosten en noordoosten van het land heeft een tropisch regenwoudklimaat, de rest van Costa Rica heeft een tropisch moessonklimaat en een tropisch savanneklimaat. De temperatuur in de hoofdstad San José is altijd tussen de 25-30 graden Celsius. Costa Rica heeft geen militaire strijdkracht. In plaats daarvan kent het land een zeer grote politiemacht, verkeerskrachten en kustwacht. Zij werken allemaal samen om van het land een veilige en leuke plaats te maken om te bezoeken.

Extra informatie over stamceltherapie in Costa Rica 
Heeft u vragen over de stamcelbehandeling in onze kliniek in Costa Rica, over de behandelprocedure of over het herstel na de behandeling? Wanneer u contact opneemt met het secretariaat via 085 130 1929, staan onze specialisten u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. Schriftelijk contact opnemen kan ook, door te mailen naar info@stamcelinstituut.nl.