Het Stamcelinstituut in Mexico

Het Stamcelinstituut is gevestigd in Guadalajara, de hoofdstad van de Mexicaanse staat Jalisco. Deze regio wordt beschouwd als de veiligste regio van Mexico. Guadalajara is de economische motor van het westen van Mexico en noemt zichzelf wel de Silicon Valley van het land. Ieder jaar vliegen duizenden toeristen naar Guadalajara om de schoonheid van de regio te verkennen.

Met de huidige Nederlandse wetgeving is het ondergaan van een stamcelbehandeling in Nederland nog niet mogelijk. Bent u geïnteresseerd in stamceltherapie, dan moet u dus uitwijken naar een ander land. Mexico is daarvoor een uitstekende plek.

 

Uitzonderlijke prestaties
Waarom is het Stamcelinstituut gevestigd in Mexico? Dr. José Medina Flores heeft al meer dan achttien jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling van celtherapie voor medische behandelingen in de regeneratieve geneeskunde. In het celbiotechnologiecentrum wordt dagelijks gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe uitgebreide therapeutische opties, die de levenskwaliteit van patiënten door stamceltherapie verbeteren. Voor zijn uitzonderlijke prestaties is hij vier keer internationaal beloond met een eredoctoraat. Samen met zijn team heeft hij inmiddels duizenden patiënten uit de hele wereld met stamceltherapie geholpen. Door zijn uitzonderlijke prestaties komen medisch toeristen uit de hele wereld naar Guadalajara voor een stamcelbehandeling.
Bereikbaarheid van het Stamcelinstituut
Gelukkig is het Stamcelinstituut uitstekend bereikbaar. Eenmaal aangekomen in Mexico hoeft u niet ver meer te reizen voor u bij het Stamcelinstituut aankomt. Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u in twaalf tot veertien uur naar het internationale vliegveld van Guadalajara. Het ligt op minder dan 30 minuten rijden van het Stamcelinstituut.

Stamceltherapie combineren met ontspanning
Het Stamcelinstituut raadt u aan na de behandeling één tot twee weken voldoende rust te houden, te ontspannen en lichamelijke beweging te vermijden. Zo hebben de stamcellen voldoende tijd om te lokaliseren, zich te hechten aan het gebied van de schade, zich te definiëren en de omgeving te verbeteren. Guadalajara is uitermate geschikt om tot rust te komen. Veel van onze patiënten combineren stamceltherapie daarom met een vakantie.

Guadalajara staat bekend als één van de beste foodspots van Mexico en het is de geboorteplaats van tequila en mariachimuziek. Het historische centrum, ook wel Centro Historico, is de plek waar de meeste mensen komen; zowel reizigers als locals. Iedereen lijkt in het mooiste deel van Guadalajara te willen ontspannen. U vindt hier prachtige parken en gebouwen en u wordt direct meegenomen in de fascinerende geschiedenis van Mexico. De belangrijkste hotspots van de stad zijn  La Rotonda de Los Jalicienses Ilustres, het Teatro Degollado, en de Mercado Libertad, een overdekte markt waar u kunt genieten van authentieke lokale Mexicaanse gerechten. Ook kunt u in Guadalajara diverse geweldige muziekfestivals bijwonen.

Op iets meer dan een uur rijden van de stad vindt u Lago de Chapala. Het is een prachtig meer waar u prima kunt zwemmen, kajakken en wandelen en u diverse andere activiteiten kunt ondernemen.

Voor een goed advies en alle informatie kunt u terecht bij uw casemanager. Hij of zij bespreekt de mogelijkheden met u. Indien gewenst boekt de casemanager een vliegticket, een hotel naar keuze of een van de vele excursies.

Feiten over Guadalajara
Guadalajara, wat “Rivier die stroomt tussen rotsen” betekent, is de een na oudste koloniale stad van Mexico. De stad ligt 1590 meter boven zeeniveau en heeft bijna anderhalf miljoen inwoners. Guadalajara staat bekend als een conservatief bolwerk. 95% van de bevolking is katholiek, nog meer dan het gemiddelde in Mexico. Guadalajara heeft twee soorten klimaten, namelijk het moessonklimaat en tropisch savanneklimaat. Net als in Nederland kent de regio vier jaargetijden. De temperatuur in Guadalajara is altijd tussen de 25-32 graden Celsius.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het ondergaan van een stamceltransplantatie in Mexico? Of heeft u vragen over het Stamcelinstituut? Onze professionals staan u graag te woord wanneer u belt naar 085 130 1929. Schriftelijk contact opnemen kan ook, stuur dan een e-mail naar info@stamcelinstituut.nl.