Het Stamcelinstituut in Costa Rica

Het Stamcelinstituut is gevestigd in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Dit land staat bekend als het veiligste en mooiste land in Midden-Amerika. Costa Rica behoort tot één van de meest biodiverse gebieden in de wereld. Het land kenmerkt zich door de vele regenwouden, stranden, vulkanen en mangrovemoerassen. Ieder jaar vliegen ongeveer twee miljoen toeristen naar Costa Rica om de schoonheid van het land te verkennen.

Met de huidige Nederlandse wetgeving is het ondergaan van een stamcelbehandeling in Nederland nog niet mogelijk. Bent u geïnteresseerd in stamceltherapie, dan moet u dus uitwijken naar een ander land. Costa Rica is daarvoor een uitstekende plek.

 

Uitstekende gezondheidszorg
Waarom is het Stamcelinstituut gevestigd in Costa Rica? Costa Rica is niet alleen het veiligste en mooiste land van Amerika, ook behoort de uitstekende gezondheidszorg tot de gouden standaard in de medische wereld. Wordt u behandeld in Costa Rica, dan weet u dus zeker dat u te maken heeft met hooggekwalificeerde specialisten die werken met behulp van de meest geavanceerde technologieën in het vakgebied. Dit alles zorgt ervoor dat er jaarlijks duizenden medische toeristen uit de hele wereld naar Costa Rica reizen voor een medische behandeling.
Bereikbaarheid van het Stamcelinstituut
Gelukkig is het Stamcelinstituut uitstekend bereikbaar. Eenmaal aangekomen in Costa Rica hoeft u niet ver meer te reizen voor u bij het Stamcelinstituut aankomt. Vanaf Schiphol Amsterdam vliegt u in tien tot elf uur rechtsreeks naar Juan Santamaria (SJO) in Alajuela. Dit is het grootste internationale vliegveld van Costa Rica. Het ligt op minder dan 30 minuten rijden van het Stamcelinstituut in de hoofdstad San José.

Stamceltherapie combineren met ontspanning
Het Stamcelinstituut raadt u aan na de behandeling één tot twee weken voldoende rust te houden, te ontspannen en lichamelijke beweging te vermijden. Zo hebben de stamcellen voldoende tijd om te lokaliseren, zich te hechten aan het gebied van de schade, zich te definiëren en de omgeving te verbeteren. Costa Rica is uitermate geschikt om tot rust te komen. Veel van onze patiënten combineren stamceltherapie daarom met een vakantie.

Costa Rica heeft meer dan 161 beschermde parken. Het is dan ook de plek bij uitstek voor natuurliefhebbers en mensen die van ontspanning en outdooractiviteiten houden. De meest bezochte nationale parken in Costa Rica zijn onder andere de vulkaan Poas, het nationale park Manuel Antonio, het nationale park Tortuguero, Cahuita en Arenal.

Verder kunt u in Costa Rica uitstekend surfen, wandelen, fietsen, vissen, raften op de rivier, vogels en dieren kijken, snorkelen, duiken, zeilen bij zonsondergang, paardrijden, afdalen in gigantische grotten en ziplinen door de jungle. Als u uitsluitend wilt ontspannen, heeft het land ook een aantal geweldige spa’s in hotels die omringd zijn door de schoonheid van het regenwoud. Hier kunt u volledig tot rust komen in de warmwaterbronnen.

Voor een goed advies en alle informatie kunt u terecht bij uw casemanager. Hij of zij bespreekt de mogelijkheden met u. Indien gewenst boekt de casemanager een vliegticket, een hotel naar keuze en een van de vele excursies.

Feiten over Costa Rica
Costa Rica, wat ‘rijke kust’ betekent, ligt in Midden-Amerika, is begrensd door het land Nicaragua in het noorden, het land Panama in het zuiden, de Caribische Zee in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. Door de ligging bestaat Costa Rica uit tropische klimaten. Het oosten en noordoosten van het land heeft een tropisch regenwoudklimaat, de rest van Costa Rica heeft een tropisch moessonklimaat en een tropisch savanneklimaat. De temperatuur in de hoofdstad San José is altijd tussen de 25-30 graden Celsius. Costa Rica heeft geen militaire strijdkracht. In plaats daarvan kent het land een zeer grote politiemacht, verkeerskrachten en kustwacht. Zij werken allemaal samen om van het land een veilige en leuke plaats te maken om te bezoeken.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het ondergaan van een stamceltransplantatie in Costa Rica? Of heeft u vragen over het Stamcelinstituut? Onze professionals staan u graag te woord wanneer u belt naar 085 130 1929. Schriftelijk contact opnemen kan ook, stuur dan een e-mail naar info@stamcelinstituut.nl.