Het intakegesprek

Om u een passend behandeladvies te kunnen geven, is het belangrijk dat onze specialisten inzicht krijgen in uw medische geschiedenis, uw fysieke gesteldheid, uw medicatiegebruik en uw medische klachten. Daarom nodigt het Stamcelinstituut u uit voor een intakegesprek op onze locatie in Eindhoven. Tijdens dit gesprek verzamelt de betrokken casemanager al uw medische gegevens en brengen wij uw hulpvraag in kaart.

De casemanager informeert u volledig over het behandeltraject. Zo krijgt u informatie over de voorbereiding op uw stamcelbehandeling, de effectiviteit van de verschillende soorten stamcellen, de stamcel-behandelprocedure, het verblijf in de kliniek en de follow-up momenten bij terugkomst in Nederland. Een vast onderdeel van de intakeprocedure is een consult met Dr. Aelbrecht. In een persoonlijk gesprek beoordeelt deze specialist uw medisch dossier en beantwoord alle medisch inhoudelijke vragen.

Het is belangrijk om te weten dat het Stamcelinstituut geen diagnoses stelt. Om in aanmerking te komen voor stamceltherapie dient u al gediagnosticeerd te zijn door een geregistreerde specialist.

Wat heeft u nodig voor het intakegesprek?
Voor onze specialisten is het belangrijk dat we volledig op de hoogte zijn van u en uw medische gegevens. Wij vragen u daarom de volgende zaken mee te nemen bij het intakegesprek:

  • een medisch dossier;
  • een medicatielijst;
  • een geldig legitimatiebewijs.

Indien u beschikt over extra zaken, zoals een MRI-scan of CAT-scan, een echo of radiografisch onderzoek of genetische onderzoeken, verzoeken wij u om deze ook mee te nemen naar het intakegesprek.

Het behandelplan
Binnen een aantal dagen na het intakegesprek beoordeelt de betrokken specialist uw medische gegevens en stelt voor u een behandelplan op. Dit plan bevat het behandelprotocol, de behandelingsovereenkomst, de tijdsplanning en een kostenbegroting. Hoe de inhoudelijke behandeling er exact uitziet en of u in de kliniek in Costa Rica of Mexico behandeld wordt, verschilt per patiënt en is afhankelijk van de ernst van de klachten die u heeft. Heeft de betrokken arts nog wat extra informatie van u nodig voor het formuleren van een goed behandelvoorstel? Dan plannen we een telefonische afspraak of een videogesprek in met u en de specialist. U hoeft hiervoor dus niet op locatie langs te komen.

Het tweede gesprek
Zodra de betrokken specialist het behandelplan heeft opgemaakt, ontvangt u het plan per e-mail. Wij nodigen u vervolgens uit voor een tweede gesprek. Tijdens dit gesprek neemt uw casemanager het behandelplan met u door en beantwoord hij/zij eventuele vragen. Gaat u vervolgens akkoord met het behandelvoorstel, dan zetten wij uw behandeltraject direct in gang.

Uw casemanager neemt al het werk voor u uit handen: hij/zij organiseert en coördineert uw behandeling. Zo boekt de casemanager een vliegticket, de hotelaccommodatie en het vervoer van en naar de luchthaven. Daarnaast zorgt de casemanager ervoor dat alles omtrent uw behandeling geregeld is. Hierdoor kunt u zich volledig concentreren op de stamcelbehandeling. Voor vragen kunt u uiteraard altijd terecht bij uw casemanager. Hij/zij is het aanspreekpunt die u van alle informatie kan voorzien.

De wachttijden
Het Stamcelinstituut hanteert geen wachttijden. Daardoor kunt u vrijwel altijd direct starten met uw behandeling.

Een intakegesprek inplannen of extra informatie ontvangen
Wilt u een intakegesprek inplannen? Vul dan direct het aanmeldingsformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u eerst meer informatie ontvangen over stamceltherapie bij het Stamcelinstituut? Neem dan contact op met het secretariaat via 085 130 1929. Schriftelijk contact opnemen kan ook, door een e-mail te sturen naar info@stamcelinstituut.nl.