Het dieet

Het is algemeen bekend dat een gezonde levensstijl bijdraagt aan het algemeen functioneren van het menselijk lichaam. Dit geldt ook voor de stamcellen die zich in uw lichaam bevinden. Om het maximale rendement uit uw stamcelbehandeling te halen, raden wij u daarom aan voorafgaand aan de stamcelprocedure een dieet te volgen.

Stamcellen functioneren beter als u regelmatig sport, u minder calorieën en suikers eet en u dagelijks vitamine C en D inneemt. Regelmatig sporten verhoogt het aantal stamcellen in het lichaam en het maakt de cellen actiever in de spieren en botten. Door gezonde voeding zijn onze stamcellen beter in staat om uit te groeien tot gezonde cellen. En van vitamine C en vitamine D is aangetoond dat ze de veroudering van stamcellen verminderen, ze de cellen actiever maken, ze de cellen helpen differentiëren en ze celproliferatie bevorderen.

Een week voorafgaand aan de procedure
Het liefst start u uw dieet zo snel mogelijk, maar u begint in ieder geval een week voorafgaand aan de procedure met het letten op uw voeding. U mag de volgende voedingsmiddelen niet eten en niet drinken:

 

  • Gluten (eet geen voedingsmiddelen die tarwe, gerst, rogge of haver bevatten, zoals brood, koekjes, gebak en cakes);
  • normaal zout (alleen zeezout aanbevolen);
  • varkensvlees of rundvlees;
  • alcoholische dranken;
  • neem geen aspirine of ibuprofen (indien nodig kunt u paracetamol gebruiken);
  • gebruik geen kruidengeneesmiddelen;
  • neem geen dieetpillen;
  • rook niet.

Het Stamcelinstituut begrijpt dat niet roken moeilijk kan zijn voor een grote groep patiënten. Voor een effectieve behandeling is het zaak dat u positief bent ingesteld en u goed gehumeurd uw behandeling tegemoet gaat. Indien volledig stoppen met roken voor u niet haalbaar is, adviseren wij u om het roken zoveel mogelijk te beperken.

De dag van de procedure
Patiënten die tijdens de stamceltherapie gesedeerd worden, dienen na 22:00 uur in de avond vóór de procedure geen eten en drinken te nuttigen (met uitzondering van water). Als er geen sedatie plaatsvindt, mag u in de ochtend vóór uw stamcelbehandeling een licht ontbijt nuttigen.

Meer informatie over het dieet, het Stamcelinstituut of de behandeling
Wilt u meer informatie over het dieet, over het Stamcelinstituut of over de stamcelbehandeling? Onze specialisten informeren u graag. Neem contact op met het secretariaat via 085 130 1929 of stuur een e-mail naar info@stamcelinstituut.nl.